Agendă <br>Carte de artist image #0

H.arta, Agendă
Carte de artist. 2007 IDEA Design & Print Editură, Cluj
ISBN: 978-973-7913-63-0
format: 16x23 cm
128 pagini

Colecţia Public

Stoc: In stoc

Livrare: 48-72 ore

Pret: 34.00 Lei

H.arta

Agendă
Carte de artist
2007

Editat de Marius Babias, Sabine Hentzsch


Grupul H.arta a fost fondat în 2001 de Maria Crista, Anca Gyemant şi Rodica Tache. Trăiesc şi lucrează în Timişoara şi Bucureşti. Pînă în prezent, H.arta a fost activ în două domenii: pe de o parte, organizînd expoziţii, întîlniri, dezbateri, workshop-uri în galeria H.arta, fondată ca un spaţiu nonprofit, de asemenea, în 2001 la Timişoara, şi pe de altă parte iniţiind o serie de proiecte în afara galeriei, pentru realizarea cărora cele trei artiste solicită cel mai adesea implicarea altor artişti sau studenţi, din Timişoara şi nu numai. Între proiectele realizate de H.arta se numără: Despre artă şi felurile în care privim lumea (Periferic 7 – Bienala Internaţională de Artă Contemporană, Iaşi, 2006), How did you decide to become an artist? (IASPIS, Stockholm, 2005), Painting our way through culture (Prague Biennial 2, 2005), What would you do in my place in Vienna? (MuseumsQuartier, Viena, 2003). În 2007, H.arta a beneficiat de o rezidenţă KulturKontakt la Viena şi a expus la Protokoll Studio în Cluj. H.arta face parte din proiectul Spaţiul Public Bucureşti | Public Art Bucharest 2007.


Curatoriat de Marius Babias şi Sabine Hentzsch, proiectul Spaţiul Public Bucureşti | Public Art Bucharest 2007 reprezintă un discurs transdisciplinar între artă, arhitectură, dezvoltarea urbană, educaţia şi cultura tinerilor, în societate şi sfera publică. Proiectul Spaţiul Public Bucureşti | Public Art Bucharest 2007 include o serie de proiecte artistice, dezbateri publice şi intervenţii mediatice şi urmăreşte confruntarea publicului cu dezvoltările sociale, iniţierea dezbaterilor publice şi contribuţia culturală la dezvoltarea democraţiei. Localizat în România sub dubla influenţă a globalizării şi postcomunismului, spaţiul public este un indicator pentru starea societăţii şi a democraţiei, precum şi a relaţiior sociale între locuitori. Nucleul proiectului este reprezentat de un spaţiu de proiect nou, care acoperă practici culturale eterogene şi un spectru larg de scene urbane într-un set unitar cu atribuţii multifuncţionale. Spaţiul de proiect este un punct de întîlnire, informare, o arhivă, un loc pentru prezentări şi dezbateri, repezentînd astfel atît o platformă pentru proiectul integral, cît şi un „proiect artistic” în sine.
Modul în care este structurat un oraş, modul în care sînt combinate domeniile „locuit”, „lucru”. „comerţ” şi „timp liber”dezvăluie aspecte referitoare la parametrii sociali din trecut şi permit o concluzie asupra condiţiilor de viaţă ale locuitorilor în postcomunism. Spaţiul public reflectă situaţia generală a oraşului şi a societăţii. Spaţiul public al unui oraş se defineşte, în primul rînd, prin interacţiunea socială a locuitorilor, precum şi prin modul în care persoanele care locuiesc în el percep, experimentează şi trăiesc oraşul lor. Spaţiul public este un mod avtiv de experimentare a oraşului de către locuitorii acestuia.
Spaţiul Public Bucureşti | Public Art Bucharest 2007 este un proiect-pilot organizat de Goethe-Institut Bukarest în parteneriat cu Institutul Cultural Român (ICR) şi Allianz Kulturstiftung şi care va continua în 2008. Din prima fază a proiectului în 2007 fac parte următorii artişti: Mircea Cantor, Anetta Mona Chişa/Lucia Tkáčová, Nicoleta Esinencu, H.arta, Daniel Knorr, Dan Perjovschi şi Lia Perjovschi.


Colecţia Public